Så tar du tillvara på räven – Skrapa och tana

+ DETTA ÄR EN PREMIUMARTIKEL
Logga in eller teckna en prenumeration här för att läsa hela artikeln.
Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Detta är en premiumartikel. Prenumererar du på tidningen så kan du logga in och koppla din tidningsprenumeration för att se filmen och läsa hela artikeln!

Detta är del 2/2 av en artikelserie. Del 1, hur du flår räven, kan du läsa här.

I förra numret gick vi igenom hur du går tillväga för att pälsa av din räv, mård eller mink. Nu ska vi titta på nästa steg i tillvaratagningsprocessen, att skrapa och tana skinnet.

För att kunna bereda ett skinn behöver man först avlägsna allt kött och fett från skinnet. Det finns maskiner avsedda för pälsindustrin som rationaliserar det här momentet men det går förstås alldeles utmärkt även för hand med enkla verktyg. Att skrapa ett skinn kräver lite tålamod och det är lätt att tappa motivationen när det bär emot, åtminstone innan man gjort några skinn och börjar få in handlaget. Se till att ha god tid på dig så att du slipper känna dig stressad.

ANNONS

Text & foto: Anders Dahlgren

LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn