Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Tillgången på eluttag är ett ständigt återkommande problem för jägare idag, särskilt när man är på resa och kanske delar boende med flera andra. Vi tipsar om hur du löser detta smidigt och samtidigt förvarar din känsliga utrustning säkert och översiktligt på resan.

Som jägare idag använder vi en hel del känslig utrustning, till exempel handkikare, extra sikten, avståndsmätare och en hel del elektroniska prylar som dessutom behöver laddas. Med två, tre jägare som är inkvarterade i samma stuga under en resa är risken för handgemäng om de enda två eluttagen i stugan överhängande efter jakten. Åker dessa dessutom i samma bil blir det också en hel del packning. Har man sitt extra kikarsikte, pejl och radio nerslängd i en vanlig trunk är det inte så roligt att vara den som har sina saker längst ned i bagageutrymmet när de andra lastar in sina väskor, vapenkoffertar, muurika-hällar och allt vad det kan vara.

Text och foto: Anders Dahlgren