Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

Det är i början av september och vi har prickat in en av dessa vackra kvällar då sommaren dröjer sig kvar. Vår ambassadör Erica Egonsson har bjudit ner mig för en kväll med dovpürsch på hennes viltrika marker i Sörmland. Det ska visas sig att hon inte gör mig besviken.

Vi träffas vid en parkeringsficka intill Ericas jaktmarker. Hon visar mig marken lite hastigt i appen i mobilen.

– Vi åker upp här på den här lilla fickan och parkerar där så stör vi inte viltet så mycket när vi gör upp kvällens plan, säger Erica.

Hon ger mig intrycket av att känna marken väl och verkar ha en bra plan inför kvällens dovpürsch. Hon tar täten och jag och Lina Sundin följer efter med bilen tätt inpå. Det är en ljuvlig kväll i början av september. Det känns som om sommaren har dröjt sig kvar lite och bjuder på ett otroligt vackert solljus som lägger sig över de gröna fälten med små öar av stenrös och stora ekar, som böljar brett vid sidan om grusvägen. Vi passerar några fina gårdar på vägen och jag tänker tyst för mig själv, att här skulle man bo. Vilket fantastiskt landskap. Vi svänger in på en liten överväxt vändplan och stannar bilarna där.

Text: Katharina Olsson
Foto: Lina Sundin