Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Hon har ju fin stamtavla men det vet hon inte om, säger en av hundförarna när han beskriver sin luzerntik. Vi har följt med ett gäng stövarjägare ut på jakt, där vi förutom fina hardrev, även fick träffa en SM-hund och ett ungt fruntimmer!

Förra hösten besökte jag Tor Lindkvist och hans gäng uppe i de brandhärjade områdena i norra Hälsingland. Då fick vi uppleva fina hardrev med deras stövare men ingen jaktlycka, så när telefonen ringer och Tor undrar om jag är sugen på att göra ett nytt försök, är jag inte sen med att tacka ja.

Det är kolsvart ute när jag packar i bilen och börjar rulla norrut. Biltermometern visar på 20 minusgrader och jag ställer mig väldigt skeptisk till att det kommer bli någon jakt idag. Vi möts upp i lagets jaktkoja, och när jag kommer sprakar redan en värmande eld. Med på jakten idag är Tor Lindquist, Mats Lindqvist, Anders Lindqvist, Tony Wennberg, Peter Knapp och Ida Johansson.

Text: Johan Olsson
Foto: Anders Andersson