Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.


Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Att dokumentera sin jakt blir allt vanligare, Allt om Jakt & Vapen har testat några olika lösningar för att fästa olika typer av kameror på ditt vapen.

Förutom att det är spännande att återuppleva och kanske dela med sig av spännande situationer kan materialet även vara värdefullt de gånger saker inte går som man tänkt. Att kunna spela upp en skottsekvens i efterhand kan ge värdefull information om vad som egentligen hände i skottögonblicket. Nackdelen med att ha en kamera fast monterad på vapnet är att man blir lite begränsad i vad man kan filma, man ska ju inte rikta vapnet mot sådant man inte har för avsikt att skjuta mot. Att komplettera kameran på vapnet med en lös kamera är ett bra sätt att komma runt detta, filma skottsekvensen med vapenkameran och allt annat med den lösa kameran. Ett alternativ är att använda sig av snabbfästen där man enkelt kan plocka av kameran. Allt om Jakt & Vapen har testat några olika produkter för att hjälpa till att dokumentera din jakt.

Produkter vi har testat:

  • Hunter Smartphone Holder
  • Picatinny 20mm Rail Mount
  • Picatinny/Weaver Sidmonterad
  • Rak’d Up Gun & Bow Camera Mount
  • RAM-Mount
  • TB-Fästet

Text & foto: Anders Dahlgren