Liggömslen för gåsjakten

Liggömslen för gåsjakten

+ DETTA ÄR EN PREMIUMARTIKEL
Logga in eller teckna en prenumeration här för att läsa hela artikeln.
Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Ett bra liggömsle ger dig möjlighet att rigga upp mitt ute på fälten där gässen brukar sitta. Vi har testat fem olika modeller för att hjälpa dig välja rätt.

Liggömslen blev verkligen en sak som lyfte gåsjakten för min egen del. Plötsligt kunde man rigga upp mitt ute på fälten där gässen ville sitta, och dessutom ligga bekvämt. Tidigare satt jag antingen bakom ett kamouflagenät i någon dikeskant och såg frustrerat på när de flesta gässen slog ute på fältet bortom skotthåll, eller så låg jag i en halmsträng direkt på marken utan något ryggstöd och med bössan full av halm när jag skulle skjuta. Ett liggömsle ger dig friheten att få till bästa möjliga “set up” med tanke på vind, var gässen brukar slå, etcetera. Detta utan att behöva ta hänsyn till om det finns diken, brunnar eller annat att gömma sig vid.

Gässen är som regel väldigt varska och känsliga för när något inte ser ut som det brukar. Det gäller att få gömslena att flyta ihop så bra möjligt med bakgrunden. En låg, sluttande profil utan för tvära kanter som ger skugga och är svåra att täcka är att föredra. Dessutom ska det gå snabbt att lätt att komma i skjutposition när gässen väl kommer i håll. Då dagarna ibland kan bli långa och kalla är det förstås ingen nackdel om man ligger bekvämt heller.

Följande produkter har vi testat

  • American Beavertail – Sniper Field Blind, dangate.se
  • American Beavertail – The Big Gunner, dangate.se
  • Avery Power Hunter, dangate.se
  • Bearclaw, rmjakt.se
  • Rig’Em Right Low Rider 3, dangate.se

Text och foto: Anders Dahlgren

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn