Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Sverige är ju verkligen fantastiskt att jaga i och som bekant finns en mängd olika jaktformer i vårt avlånga land. Vi har dessutom möjlighet att jaga under våra fyra årstider, vilket sammantaget ställer otroligt stora och olika krav på kläderna vi bär. Ibland förväntas vi sitta helt stilla i timmar i stark kyla och vind, medan vi andra gånger utför en väldigt rörlig jakt och dessutom kombineras ofta stillasittande med rörlig jakt. Men, oavsett jaktform och vilka kläder du väljer att bära ytterst vill jag slå ett gigantiskt slag för att merinoull närmast kroppen är helt fantastiskt!

Vi har till det här testet efterfrågat ett tunt ”lager 1”, det vill säga närmast kroppen som passar jägaren. Dessa skall därmed också fungera till aktiviteter under varma till svala förhållanden. Saknas någon leverantör beror det mest troligt på att de inte hade fått hem höstens produkter när vi startade testerna. Det finns en mängd olika märken, blandningar med material och tekniker att sticka på som sammantaget gör att de lämpar sig olika bra till hur du tänker dig att använda det, men mer om detta nedan.

Produkter vi har testat:

  • Abisko Merino Half Zip och underställsbyxa
  • Base Layer Lite Zip Turtleneck, Base Layer Long Johns
  • Brokared Tossåsen
  • Långsele underställ
  • Merino Tech M Base layer Set
  • Seeland Climate Base Layer
  • WoolNet polo, WoolNet longs

Text: Anders Nilsson
Foto: Privat