Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

Benelli Beccaccia Supreme är en halvautomatisk slitvarg från den erkända vapentillverkaren Benelli, känd för sin höga kvalitet och pålitlighet. Med en lång historia av tillverkning har Benelli etablerat sig som en ledande aktör inom halvautomatiska hagelvapen. Beccaccia Supreme är utrustad med fina detaljer och en pålitlig konstruktion som gör den till ett populärt val bland jägare.

Grundandet av företaget Benelli skedde 1967 när Giovanni Benelli etablerade sina produktionsanläggningar i Urbino, beläget söder om Brecsicadalen. År 2000 gick Benelli samman med Beretta Holding Group. Ursprungligen fokuserade Benelli på tillverkning av motorcyklar, en verksamhet som började redan på 1940-talet i Pesaro.

Benelli har gjort sig känt som en ledande aktör inom segmentet för halvautomatiska hagelvapen och är mycket populär världen över bland både jägare och sportskyttar.

Vapnet som vi har fått den stora äran att testa är Benelli Beccaccia Supreme. Vapnet har ett rekommenderat nypris på cirka 26 000 kronor och på begagnatmarknaden går det att få tag på för cirka 15 000–18 000 kronor.

Text: Jocke Smålänning
Foto: Tony Hansson