Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

Vapenverkstaden är en ny serie i tio delar där jag går igenom vapen i olika utföranden och prisklasser. Detta kommer bli vapentester med en mer praktisk vinkel än när kollegorna Robert och Andreas gör sina reportage. Undertecknad har jagat och tävlat i skytte runt om i världen där jag samlat på mig en stor mängd erfarenheter, något som jag kommer att dela med mig av till er läsare. Först ut är en hagelbock!

Efter lite drygt fyra timmar i bil från Järvsö börjar Johan och Tony på Allt om Jakt & Vapens redaktion närma sig slutdestinationen, Kåtabyn i Junsele. När de väl är framme i Kåtabyn möts de av en fin tjärn, några kåtor, en skjutbana och allt som oftast glada finskspetsar. Kåtabyn i Junsele ingår i Höga Kusten Turism och det är en plats där jag kommer bedriva olika former av turism, och så klart en hel del skyttekurser.

Grabbarna packar ur all utrustning ur bilen och installerar sig för deras vistelse här. Vi ska spela in tio filmer som ska bli längre filmer på hemsidan till er prenumeranter, och korta gratisversioner på tidningens YouTubekanal, samtidigt som vi gör tidningsreportagen.

Text: Jocke Smålänning
Foto: Tony Hansson