Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Snart våras det i bäver­åarna, spannmålen behöver fredas från vildsvin och innan vi vet ordet av är bockpremiären här igen. Allt om Jakt & Vapen tips­ar om hur du bygger ett stabilt skjutstöd för pürschjakten.

Vid pürschjakten har man inget torn att sitta i och när vegetationen är hög är det många gånger inget alternativ att skjuta sittande eller liggande. Ett fyrbensstöd gör det möjligt att ta skott stående med mycket hög precision. Inte långt ifrån att skjuta liggande med benstöd, och ljusår från att skjuta stående med en vanlig två- eller trebensstöd. Anledningen är att du får två stödpunkter för vapnet istället för bara en, den främre under förstocken som vanligt och den bakre under kolven som när du skjuter i bänk med baksäck. Det finns en del bra varianter på marknaden men för den som vill komma lite billigare undan och är någorlunda händig kommer här en beskrivning på hur du kan tillverka ditt eget fyrbensstöd för under 300 kronor i materialkostnad.

Text och foto: Anders Dahlgren