Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.


Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Ruger har tillverkat prisvärda, funktionella och uppskattade vapen sedan 1949. Modellen ­”American” har funnits i olika utföranden ­sedan 2012. Utförandet vi skall ta en närmare titt på denna gång heter ”Predator” och har en lite ­tyngre pipa.

Lådan och den kallhamrade pipan är i blånerat stål. Det är en trevlig detalj att lådan är kort och därmed anpassad för de kalibrar som erbjuds i denna modell. Bearbetnings­märken bildar ett jämnt och fint mönster över hela metallytan. Den sandblästrade finishen jämnar ut bearbetningsmärkena och eliminerar oönskade reflexer. Blåneringen är välgjord och kol­svart. Pipan saknar öppna riktmedel (vilket stämmer väl överens med tanke på modell­en) och levereras med en aluminiumskena som har Weaverprofil. Denna kan ersättas, om man så önskar, mot endera klackar eller andra skenor avsedda för Rugers lådprofil. Mynningen har gängats och är redo för antingen ljuddämpare eller rekylbroms. Detta exemplar har 5/8”-24.

Text & foto: Stefan Zelei
Bössmakare på Huntland AB