Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den lite större takedownen som är storebror till Rugers 10/22 är den mest tillverkade 22an som finns att frambringa idag. Denna har också lånat flera mer eller mindre attraktiva detaljer och funktioner av sin lillebror. Vi ser dock att det hänt en del sedan 1964 då Ruger 10/22 släpptes.

Som det mesta på just Ruger PC Carbine så går det att byta ut eller anpassa efter jägarens behov, vilket ligger helt rätt i tiden. Man kan med lätthet få ett vapen som kan hänga med ut i skogen efter skogsfågel och sedan följa med till banan och inte vara sämst på till exempel IPSC Dynamiskt korthållsgevär. Dock kräver detta kanske en uppgradering av kolven till ett av alla dessa moderna chassin som finns. Chassin idag börjar bli mer och mer populära och dessa kan ses som en byggsten för att lätt kunna anpassa sitt gevär efter vilken typ av jakt eller skytte man tänkt bedriva.

Text & foto: Andreas Dahlbom