Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

I takt med att ammunitionspriserna ökar stadigt blir det mer och mer kännbart för plånboken att kontrollera inskjutningen på sitt vapen inför och under säsongen. Allt om Jakt & Vapen tipsar om hur du kan spara på jaktammunitionen till jakterna.

Undertecknad tillhör de som gör av med mer jaktammunition på papperstavlor än på vilt. Med ett smått neurotiskt behov av att kontrollera bössan under säsongen så blir det ofta ett par serier från skjutbänken lite då och då för att bekräfta att den går som den ska.

Priserna på fabriksladdad kulammunition har dock skjutit rejält i höjden på senare år. Jag tycker inte det var länge sedan en ask med övningsammunition från någon av de kändare fabrikaten i .308 kostade 450 kronor, nu ligger de mellan 600 till 700 kronor. En ask jaktammunition i samma kaliber (20 skott) kan kosta upp mot tusenlappen, det vill säga cirka 50 kronor styck!

Text och foto: Anders Dahlgren