Den 3e juli arrangeras en 3D-tävling för bågskyttar på Ulkeröds gård i Norra Bohuslän. Garmin är titelsponsor och officiell timing partner för tävlingen under de kommande tre åren. 

Garmin bidrar med såväl prispengar som sina bågsikten med avståndsmätare Xero A1i samt sin klocka tactix® Charlie. Övriga sponsorer till tävlingen är bland andra Chevalier, ProArchery och Bowtech. 

Det här är den första tävlingen av detta slag som arrangeras i Sverige. Målsättningen är att tävlingen ska locka både världseliten samt amatörskyttar runt om i landet och världen. 

– Vi ser ett kraftigt ökande intresse bland nordiska jägare för bågskytte i samband med jakt, särskilt för Svenskar och Norska jägare. Många vill utbilda sig och lära sig mer inför detta jaktsätt och att vara del i tävlingar är en naturlig del. Vi vet hur viktigt det är med säkerhet och träffsäkerhet när det gäller jakt, och i synnerhet när det gäller bågjakt. Vi har produkter för både kulvapen och compundbågar, med vårt sikte för båge får skytten både avståndsmätare och ett sikte i samma enhet som ställs in efter det aktuella avståndet, dessutom lagras data som position etc i flera av våra våra klockor vilket ger snabbare och säkrare skott, säger Marcus Bjärneroth, nordisk marknadsdirektör på Garmin, i ett pressmeddelande.