Under 2022 års Älghund-SM som arrangerades i Jämtland i trakterna kring Åre blev tidningen Allt om Jakt & Vapen inbjudna med uppgiften att göra en modernisering av liverapporteringen från SM. Med SVT:s Vinterstudion som förebild genomförde Allt om Jakt & Vapen livesänd TV från tävlingscentret på Copper Hill. Dessa livesändningar kunde ses via Youtube och tittarna kunde ta del av intervjuer med tävlande, klubbrepresentanter och experter, och inte minst få följa med ut i skogen för liverapportering från de tävlande.

Nu har Svenska Älghundklubben tillsammans med alla dess ras- och lokalklubbar skrivit ett avtal med tidningen Allt om Jakt & Vapen om att rapportera även från det kommande svenska mästerskapet som i år genomförs i Norrbotten.

Johan Olsson, Allt om Jakt & Vapen

– Vi uppskattar verkligen chansen Svenska Älghundklubben och hela älghundssverige gav oss hösten 2022, när vi fick möjlighet att göra en livesändning från SM. Det som kännetecknar oss på Allt om Jakt & Vapen är att vi kopplar ihop den traditionella tidningen med ny rörlig media.För oss var Älghunds-SM 2022 årets höjdpunkt och vi ser verkligen fram emot att få fortsätta utveckla konceptet vidare tillsammans med Svenska Älghundklubben och alla ras- och lokalklubbar, säger Johan Olsson, chefredaktör på tidningen Allt om Jakt & Vapen.

Matts-Olof Mattsson, ordförande Svenska Älghundklubben. Foto: Privat

– Från en tanke att förnya och använda modern teknik för att levandegöra SM för Älghundar, blev det en realitet hösten 2022 i och med Allt om Jakt & Vapens livesändning av SM i Åre. Detta uppskattades stort bland våra medlemmar runt om i landet och när vi blev tillfrågade från tidningen om att utveckla detta till ett återkommande inslag i SM ville vi naturligtvis det.
Nu kan medlemmarna fortsättningsvis följa kommande SM från datorn, mobilen eller streama det till sin TV, och det ger hela tävlingen en ny dimension. Nu till hösten inbjuds Älghundssverige att hemifrån delta i SM som genomförs i Norrbotten med Norrbottens Älghundklubb som arrangör, säger Matts-Olof Mattsson, ordförande i Svenska Älghundklubben.