”Eftersom det är mycket att tänka på det första året då man skaffar en hundvalp, till exempel: vaccinationer, hälsokontroller, mjölktänder och foder. Därför startar veterinärkliniken AniCura lokala valpskolor, ett sorts bvc för hundar, online samt på tre orter i landet”, skriver AniCura i ett pressmeddelande.

För att hjälpa nyblivna hundägare startar därför djurkliniken valpskolor i Nybro, Falun och Västra Frölunda för att hjälpa till med all nödvändig information och veterinärbesök under det första året.

– Vår nya valpskola är en slags bvc för hundvalpar. Vi vill genom regelbundna hälsokontroller, under valpens första år, underlätta för hundägaren samt ge valpen en bra start i livet, säger, Suzanne Sandquist som är veterinär på AniCura Kalmarsund i Nybro.

Valpskolan kommer dessutom att finnas online med råd och tips.

– Vi hjälper hundägaren med vaccinationer samt att hålla koll på valpens mjölktänder. En del hundar får problem med att tappa mjölktänderna vilket gör att de permanenta tänderna växer ner vilket orsakar ett dubbelt bett. Om det händer måste en veterinär ta bort mjölktänderna för att hunden inte ska få framtida problem, avslutar Suzanne Sandquist.

Källa: 24nybro.se