Företaget Nordic Netstores (Jakt.se, Hund.se och Fiske.se) har begärt sig själva i konkurs den 27 november 2023, vilket innebär att beställningar inte längre kan göras via deras hemsida.

 

Du som kund kan drabbas ekonomiskt

Om du har förskottsbetalt för en vara innan företaget gick i konkurs men ännu inte har fått den levererad, finns det en möjlighet att varan kan ingå i konkursboet. I vissa situationer kan du ha chans att få din vara, men om det inte är möjligt kan det finnas alternativ för återbetalning. Dina möjligheter beror på betalningsmetoden.

Om du har gjort en direktbetalning genom kort, Swish, banköverföring eller kontanter kan det vara utmanande att kräva återbetalning eftersom pengarna ingår i konkursboet. Företagets skulder regleras enligt en specifik ordning, och vissa skulder prioriteras över andra. I detta fall blir din fordran oprioriterad, vilket tyvärr minskar chansen att få tillbaka pengarna.

Har du betalat med kredit, exempelvis kreditkort eller faktura, ger konsumentkreditlagen dig skydd. I sådana fall kan du vända dig till kreditgivaren med ditt krav på ersättning och eventuellt få återbetalning.

När det gäller presentkort och tillgodokvitton upphör deras giltighet vid konkursen. Du kan försöka ställa krav på återbetalning från konkursboet, men det är viktigt att vara medveten om att dina möjligheter som konsument att få pengar tillbaka är begränsade. Företagets skulder följer en specifik ordning där vissa prioriteras framför andra.

 

Pressmeddelandet finns att läsas i sin helhet här