Jureskogs lanserar vildsvinsburgare på menyn

Foto: Getty Images. Bilden är arrangerad.

Den 24 januari lanserade snabbmatskedjan Jureskog en hamburgare som är gjord på vildsvinskött. Det är Johan Jureskog som tillsammans med sin bror Ludvig Jureskog och entreprenörerna Erik Thulin och Oliver Hildebrand äger kedjan, som idag har tio restauranger mellan Lund och Sundsvall, som står bakom initiativet.

Samarbetet att lansera vildsvin som burgare sker tillsammans med Svenskt Gårdsvilt som bland annat delägs av Leif GW Persson.
– Det finns gott om vildsvin i skogarna i vårt land men det mesta av köttet hamnar hos jägarna själva. Det handlar mest om logistiska utmaningar som vi jobbar för att ändra på. Johan är en exceptionell kock och denna hamburgare är riktigt god, säger Leif GW Persson till Food Supply

Johan Jureskog, som själv är jägare, tycker att vildsvinskött är perfekt till hamburgare. Han kallar sin nya burgare för Go Wild.
– Det är såklart en ära att få göra detta tillsammans med Leif. En riktigt Go Wild, GW-burgare.

ANNONS