Enligt en undersökning som är utförd på initiativ av Agria Djurförsäkring i England går det fortare att förälska sig i hundvalpar än i en blivande partner. Fler än hälften av deltagarna i undersökningen säger att de kände sig förälskade inom en halvtimme efter mötet med sin hund/blivande jaktkamrat. Fyra av tio i undersökningen beskriver tillfället då de mötte sin hund som kärlek vid första ögonkastet, något som bara 16 % upplevde när de träffade sin partner för första gången.

– Hundarna tar våra hjärtan med storm, många upplever också att hunden ger oss mer bekräftelse och uppmärksamhet i vardagen än vår partner. Tänk bara på vem som är gladast när du kommer hem från jobben, säger Patrik Olsson, affärområdeschef sällskapsdjur, Agria Djurförsäkring.

Människans bästa vän, ja visst är det så. Hela två tredjedelar menar att hunden är deras bästa vän i världen, samtidigt som 64 % föredrar att umgås med sin hund framför människor. Till och med till den grad att en fjärdedel i undersökningen föredrar att dela säng med sin hund framför sin partner.

– Hundar älskar sin husse eller matte ovillkorligt, och de är så duktiga på att visa sin kärlek, säger Patrik Olsson.

Källa agria.se