Om du känner till någon som gör viktiga insatser för jakten som du tycker förtjänar att uppmärksammas, ska du nominera den personen till Jaktgalan. Det kan vara eftersöksjägare, viltvårdare, jakthundsuppfödare, jakthundar, eldsjälar eller mediaprofiler.

Jaktgalan har arrangerats tre gånger, 2019, 2021 och 2022. Men de två senaste åren har vi på grund av coronapandemin tvingats göra digitala upplagor. Men nu tar vi sikte mot 2023 års upplaga och vi känner oss säkra på att vi ska kunna träffas för en sprakande galakväll i Järvsö.

Även i år är det vi på tidningen Allt om Jakt & ­Vapen, i samarbete med Svenska Jägareför­bundet, som står som arrangörer, och med oss har vi ett antal fantastiska jaktföretag som sponsrar eventet och vinnarna.

Galan är planerad att äga rum i Järvsö den 18 mars på anrika Järvsöbaden. Under hösten kommer vi öppna biljettbokningen, men först ska vi arbeta fram kandidater som ni i den svenska jägarkåren ska rösta på.

Nomineringen är öppen till och med den 31 augusti 2022, och fram till dess kan du nominera jägare du tycker förtjänar ett pris i de kategorier som finns. Gå in på Jakt­galans hemsida för att göra dina nomineringar innan det är för sent.

När nomineringen stänger kommer en jury välja ut fem kandidater i respektive kategori som den svenska jägarkåren sedan kan rösta på, och den med flest röster står som slutgiltig vinnare på 2023 års upplaga av jaktgalan.

Vinnaren får, förutom äran, ett kontant­pris på 5 000 kronor, en produktvinst från en av våra sponsorer, samt ett inramat diplom som bevis för utmärkelsen.

Titta in på jaktgalan.se för mer information.

Text: Johan Olsson