En oroande upptäckt gjordes av en invånare i Skälby under söndagen när personen fann femton stålsnäror gömda i skogen. Viltvårdarna i Järfälla kallades genast till platsen för att utreda det obehagliga fyndet, och ordföranden i viltvårdsgruppen, Christer Elstorp, beskriver situationen som något helt nytt och skrämmande.

Söndagen blev en oväntad dag för en Skälbybo som, under en skogspromenad bakom Växthusvägen, upptäckte en serie mystiska stålsnäror. Christer Elstorp, ordförande i viltvårdsgruppen i Järfälla, berättar att de snabbt lokaliserade femton snaror tillverkade av tjockare ståltråd, varav några var nästan två decimeter i diameter och placerade strax ovanför marken.

– Vi sökte av ett område på ungefär 50 meter och hittade femton snaror, säger Christer Elstorp, ordförande i den ideella föreningen Järfälla viltvårdare.

Elstorp uttrycker sin oro och betonar att det inte verkar vara något annat än ett illvilligt försök att fånga djur. De olikformiga snarorna har nu polisanmälts, och misstankarna riktas mot möjliga jaktbrott och djurplågeri. Trots detta har polisen ännu inte påbörjat någon förundersökning, då det saknas konkret bevis.

– Vi behöver mer uppgifter för att kunna gå vidare, så om någon vet eller har hört någonting så ska man kontakta oss, säger Ida Dehnisch, kommunpolis i Järfälla.

Det återstår att se om detta enstaka fall utvecklas till en större utredning och vilka åtgärder som kommer att vidtas för att förhindra liknande händelser i framtiden.

För att läsa hela nyheten klicka in på mitti.se