Det har gått en tid sedan vargattacken i Långskog, där en varg tog en hund mitt framför ögonen på ägarna på deras gräsmatta. Sundsvalls Tidning rapporterar nu om att hunden mår bra efter omständigheterna.

ST träffade ägarna Ylva Harr och Kjell Höglund hos veterinären när stygnen efter operationen skulle tas. Hunden Tussen mår bra och verkar inte vara påverkad av det som hände enligt ägarna, han har haft änglavakt. Det var i början på april som en av SR P4’s medarbetare i Västernorrland fick påhälsning av en oskygg varg på sin gård, vargen sprang sedan till grannarna och tog deras lilla hund som var lös ute på gräsmattan och sprang iväg med den. Ägarna som satt ute på altanen såg alltihop och Kjell Höglund sprang efter vargen och lyckades få den att släppa hunden.

– I vanliga fall blir jag metodisk och lugn när det händer något allvarligt, för jag blir inte skärrad så lätt. Men jag skakade hela natten efter att Tussen blev attackerad. Och fortfarande förväntar jag mig att se vargen när jag tittar ut genom fönstren hemma i Långskog, säger ägaren Ylva Harr till Sundsvalls Tidning.

Ylva och Kjell vill inte gärna släppa hundarna lösa på tomten längre och båda två känner en oro inför att gå ut med dem. Länsstyrelsen har rått dem att skrämma bort vargen om den skulle dyka upp igen.

– Man ska föra väsen, skrika och kasta grejer mot den, och skrika fungerade ju, det märkte vi, säger Ylva och nickar mot Kjell.