Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Ett smaldjur kommer smygande på bara fem meter, ett kid kommer rakt emot passet och en fin sexa visar sig på nära håll. Ekhammars gård visar sig från sin bästa sida, både när det gäller väder och vilttillgång.

Alexander Svensson är en god vän, och tillika en ambassadör för tidningen, som hjälper oss att sprida tidningens budskap. Vi har smygjagat bock tillsammans för några år sedan, men idag ska vi jaga rådjur med drivande hundar. Marken vi ska jaga på tillhör Ekhammars gård som ligger vackert belägen vid Vätterns strand, en knapp mil norr om Hjo. På gården odlas spannmål, oljeväxter och julgranar och självklart bedrivs det även ett aktivt skogsbruk. Jakten däremot genomförs i form av ett jaktlag där jag och kollegan Tony idag ska få agera gästjägare.

Med hänsyn till den långa resan vi har hit åkte vi ner dagen innan, och gårdagskvällen bjöd på god mat och trevligt sällskap hemma hos Alex. När vi idag rullar in på gården för att träffas i en maskinhall är det jaktledaren och tillika gårdens ägare Björn Karlsson som tar emot oss. Vi slår oss ner runt bordet och det märks att dessa jägare känner varandra väl.

Text: Johan Olsson
Foto: Tony Hansson