Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

Precis som med allt välfungerande lagarbete oavsett om det är på arbets­platsen eller inom lagprestationer när det gäller idrott, når man bäst resultat om det finns en väl förankrad teamkänsla och gemenskap inom laget. Ett ­ansvar som delvis ligger hos gruppmedlemmarna men det stora huvud­ansvaret ligger hos teamledaren.

I vårt hundägarskap så finns det många likheter kring lagbyggandet när det ­gäller idrott eller arbete och på vilket sätt vi kan tänka när vi arbetar och umgås med våra hundar. När vi jagar till­sammans bygger oftast en framgångsrik jakt på att jägaren och hunden jagar tillsammans, att man är ett fungerande team. Och precis som allt teamarbete så bygger det på en ömsesidig respekt mellan lagmedlemmarna i kombina­tion av relation och kommunikation, något som måste vara en ständigt pågående process, vilket även gäller i tillvaron med våra jakthundar. För att nå det bästa resultatet behöver vi ständigt arbeta med både relationen och kommunikation till våra hundar och successivt förstärka och förbättra arbetet som påbörjades med den unga hunden.

Text & foto: Kenth och Anette Gustafsson