Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Att kunna hantera din hund på ett effektivt sätt är avgörande för att bygga och stärka bandet mellan er. I detta nummer delar jag med mig av strategier för att framgångsrikt hantera din hund från valpstadiet till vuxen ålder. Genom att skapa en trygg och stressfri miljö, använda rätt taktik och vara konsekvent i din hantering, kan du utveckla en ovärderlig relation med din fyrbenta vän.

Jag är av den uppfattningen att alla hundägare i samhället måste kunna hantera sin hund, där den måste låta sig att bli hanterad och acceptera det. Det har så många fördelar och det är ett mycket bra sätt att bygga en sund och bra relation med sin hund, något som mynnar ut i ett starkt förtroende gentemot varandra som sedan kan appliceras i såväl jakter som vardag. I dessa sammanhang menar jag att hantering betyder att man som hundägare kan ta tag i sin hund och hålla den stilla i alla tänkbara positioner och att hunden accepterar det fullt ut och är lugn och trygg.

Att kunna hantera sin hund är bra vid exempelvis kloklippning, besök hos veterinären eller att bara få ner den i varv.

Med rätt taktik, planering och förhållningssätt kan du hantera hunden i dess olika sinnesstämningar, vilket bygger en relation till din hund som är helt ovärderlig. Jag ska i det här avsnittet förklara hur jag gör.

Text: Stefan Hellström
Foto: Johan Olsson