Inkallning

Del 2 - Att öka kravnivån

Hundträning inkallning
Vill inte hunden komma på inkallning så måste man som förare göra sig så intressant för hunden att den ser en vinst i att komma istället för att låta bli.

+ DETTA ÄR EN PREMIUMARTIKEL
Logga in eller teckna en prenumeration här för att läsa hela artikeln.
Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Anledningen till att jag tar upp inkallning särskilt är att jag anser att det är ett av de allra viktigaste kommandona som ska fungera för att tillvaron tillsammans med hunden ska bli så bra som möjligt. När man går sina promenader eller i samband med att den ska konditionstränas så är det en fördel om hunden vid vissa tillfällen kan vara lös.

Även om man bor så att hunden kan vara lös hemma på gården eller tomten och det kanske finns stängsel runt gården så måste man ändå kunna ha en fungerande inkallning. Kommer hunden när du ropar på den så underlättas den dagliga tillvaron mellan dig och din hund på många sätt.

Men för att nå framgång i inkallningsträningen så måste man vara beredd på att det kommer att krävas en hel del arbete av dig som hundägare, med mycket repetitionsövningar som innebär en varsam höjning av kravnivån, innan inkallningen är så befäst att du kan ha din hund lös på ett tryggt sätt.

Text och foto: Kenth och Anette Gustafsson

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn