Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.


Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Många är de jägare som prioriterar jakt med ­stående fågelhund och som också tycker att jaktformen är en av de mest spännande sätten att ut­öva jakt tillsammans med sin jakthund på. Att få jaga över en väldresserad och effektiv stående fågelhund är en jaktliga upplevelse som slår det mesta. Men för att få till en duktig fågelhund så krävs det ­mycket ­arbete och som hundförare måste man vara beredd på att också ­lägga ner mycket tid på sin hund.

Det är inte bara mycket arbete och tid som krävs att få till en väldresserad hund, man måste som hundförare ha ett intresse av att arbeta metodiskt, strategiskt och målmedvetet med hundens dressyrarbete för att det ska bli bra. Utifrån det dressyrarbete som man måste lägga ner på sin fågelhund, kan alla som har jakthundar hämta mycket inspiration, för att alla ska kunna få mer ­lydiga jakthundar. Något som garanterat kan göra all löshundsjakt betydligt mer effektiv.

Text & Foto: Kenth och Anette Gustafsson