Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Hur vill du att din hund ska agera när det kommer gäster på besök till ditt hem? För egen del som har fem stora hundar så är det en nödvändighet att de inte kommer springandes okontrollerat för att ta emot mina gäster. Det blir helt enkelt för mycket hund och det blir inte trevligt för besökaren ­oavsett om det är vana hundmänniskor eller inte.

När jag börjar med mina hundar så tänker jag på hallen som en frizon där det är jag som tar emot besöket. Anledningen är att våra gäster inte ska behöva känna en oro när de kommer innanför dörren att ett antal hundar kommer rusande emot dem. En ­sådan situation kommer även att inne­bära att du hamnar i en konflikt med dina hundar när du försöker få stopp på dem för att ge besökaren en möjlighet att kunna komma in. En konflikt som är helt onödig om du lär dina hundar redan från tidig ålder att besöket är till dig och att det är du som ”äger” både situationen och hallen.

Text & foto: Kenth och Anette Gustafsson