Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Under pandemiåret har det i princip inte förekommit några utställningar utom där vissa rasers specialklubbar kunnat arrangera dessa då det varit enklare att få till dessa med de krav kring distansering som krävts. Men nu med ett annat pandemiläge så är det äntligen dags att för många special­klubbar och även större klubbar inom Svenska Kennelklubben att starta upp verksamheten igen.

För många av oss som skaffar jakthund är det kanske inte utställningar man tänker på i första hand när man planerar in framtida aktiviteter med sin nya jaktkamrat. Men att ställa ut sin hund på utställning är av stort värde då man får en bedömning på den egna hundens exteriöra förtjänster och eventuella brister. Man får på så sätt även en bild av hur hundens fysiska funktion är i förhållande till den rasstandard som alltid finns för varje ras och som är registrerad i SKK, Svenska Kennelklubben.

Text och foto: Kenth & Anette Gustafsson