Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

Som trogna följare av Hundskolan har ni läsare fått ta del av Kenth Gustafssons gedigna erfarenhet, där han delat med sig av sina tips och råd. Men nu har jag, Stefan Hellström fått den stora äran att ta över den stafettpinnen. Mitt brinnande intresse för hundar och den kunskapen jag samlat på mig under alla dessa år kommer förhoppningsvis ge dig som läsare bra verktyg i din träning med din hund. Först ut har vi koppelträning.

Jag heter Stefan Hellström och jag är född och uppvuxen på en gård i Gotland. Jag har haft hundar som mitt stora intresse under väldigt många år, framför allt jakthundar. Jag har gått utbildningar via Svenska Jägare­förbundet (certifierad steg 4-instruktör) och håller i många hundkurser för större grupper, men även kurser och konsultationer för enskilda individer. Hunden vill alltid vara dig lags och kurserna går egentligen ut på att ge husse eller matte verktygen för att bygga upp en stabil och bra relation med sin fyr­bente vän. Ett jobb som skänker en tillfredställelse när jag ser framstegen kursdeltagarna gör tillsammans med sina hundar.

I tio avsnitt ska jag gå igenom ett antal viktiga moment som behövs för att ditt och hundens liv ska bli så trivsamt som möjligt tillsammans. Det första avsnittet kommer att handla om koppelträning.

Text: Stefan Hellström
Foto: Johan Olsson