Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Att träffa ett mål på långt avstånd kräver inte bara teknisk kompetens utan också en förståelse för naturens växlande förhållanden. Skjutbanor för långhållsskytte har vuxit fram för att möta efterfrågan från entusiaster som vill finslipa sina färdigheter när det kommer till långhållsskytte.

På skjutbanan får du som jägare möjlighet att öva på alla de viktiga momenten som krävs för att kontinuerligt samla täta träffbilder. Målet är att du ska vara väl förberedd och kunna hantera utmaningarna som långa avstånd medför när du ska skjuta kontrollerade skott på långa avstånd under jaktliga situationer.

Som skytteinstruktör i Jaktkunskaps ”jaktskyttelyftet” utbildar jag såväl erfarna som mindre erfarna jägare i allt vad det gäller skytte och det är det konceptet vi implementerar i denna skjutskola. Målet med det här avsnittet är att du som läsare ska få en inblick i vad som faktiskt krävs för att kunna ta säkra jaktskott när avståndet är lite över det ”normala”.

Text: Ulf Edén Kravik
Foto: Johan Olsson