Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

I denna första del av skjutskolan kommer Anders Nilsson att gå igenom utrustningen. Vi tittar på vapen och kalibrar, ammunition, säkerhet, anpassning och riktmedel. Om du vill bli en bättre skytt är det här viktiga saker att ha med sig!

Vi jägare längtar efter att få ge sig ut i skogen på jakt. Vi lägger en otrolig massa tid och pengar på vårt intresse, och om man har en hund så har man tränat den till perfektion. Men det många glömmer är sitt eget skytte! Det är en färskvara och behöver tränas ofta, dessutom måste grunderna sitta för att resultatet skall bli bra. I tio reportage fördelade på ett år kommer jag presentera en skjutskola i tidningen och som min elev har jag tidningens marknadschef, Katharina Olsson, som för övrigt tog sin jägarexamen med mig och Johan Ward som instruktörer för drygt tio år sedan på ForsWards hund och jakt.

Reportagen går även att se som filmer. På YouTube hittar du korta versioner och på tidningens hemsida kan du som är prenumerant logga in och se de fullånga versionerna.

Text: Anders Nilsson
Foto: Anders Andersson