Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Utvecklingen går framåt och fördelarna är många med dagens nya pejlsystem. Jag har testat tre av de största tillverkarnas produkter och lagt stor vikt vid användarvänligheten.

Jag placerar en ödmjuk hand på hjärtat och erkänner, jag är inte speciellt tekniskt lagd. I alla fall inte när det kommer till ­tekniskt komplicerade prylar. Men samtidigt ska man inte behöva vara det heller för att få en hundpejl att fungera. Och eftersom jag vet att många jägare har svårt för komplicerad teknik som strular ser jag gärna att en pejl, med tillhörande applikation, är lätt att använda, förstå och navigera sig i. Och jag måste säga att när jag väl kom igång och hade bekantat mig med pejlarna och dess appar var det inte så svårt. Alla pejlars applikationer är testade med androidtelefon. I testet innefattar ordet ”halsband” GPS/GSM enheten, batteri och det ställbara bandet.

Produkter vi har testat

  • EasyHunt eTrack
  • Tracker Supra
  • Ultracom Hund GPS SN

Text: Tony Hansson
Foto: Anders Andersson