Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Se alla filmavsnitt här!

Gårdagen bjöd på både upp- och nedgångar, främst det senare. Känslan att behöva fälla något för att få ihop till maten var onekligen ovan och hade en negativ inverkan på skyttet. Lärdomarna från gårdagen har nu bearbetats under natten och en ny dag gryr.

Jag sov lite sämre i natt. Förkylningen som hängt med i några veckor dröjer sig kvar och gör sig påmind ibland. Det blev dock lite mer sovmorgon än planerat, men jag tänker att det kanske inte är så dumt. Utan väckarklocka sover jag kanske så mycket jag behöver? Klockan har blivit kvart i sju innan jag vaknar, nu är det bara att börja med gröten och kaffet.

Gårdagen lämnade lite spår i ”jägaregot”. Att kännas sig pressad att lyckas gav den kyla och disciplin jag normalt tycker mig besitta en törn, något jag inte alls tyckte om. Uppflogsjakten är också väldigt påfrestande, särskilt i den värme som rådde igår. Hela tiden på helspänn, med hörselskydden på, timme efter timme. Det tar på skallen. Jag tror jag lägger om strategin idag och tar en kortare tur på förmiddagen, provar att locka lite järpe ibland, och tar mig sedan tillbaka till lägret för att packa ihop och flytta. Tjärnen jag passerade igår såg fin ut och förhoppningsvis finns där lite fisk att få, det var ju dessutom lite tjäder i det området. Trots att jag måste bryta läger imorgon igen för att ta mig till checkpointen så väljer jag att flytta ned dit ikväll, det känns klokt.

Text och foto: Anders Dahlgren