Älg- & vildsvin i Mönsterås (Del 1/2)

Älg
Älgkon står olovlig och utan kulfång i ­cirka 15 minuter och iaktar oss. Men någon kalv visade inte upp sig på vårt pass.

+ DETTA ÄR EN PREMIUMARTIKEL
Logga in eller teckna en prenumeration här för att läsa hela artikeln.
Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Från ingenstans kliver en ståtlig älgko upp mitt framför oss. Olovlig och utan kulfång visar hon upp sig i femton minuter, men plötsligt kommer en hund och driver iväg henne och kort därefter ekar ett skott hos pass­grannen. Välkommen på älg- och vildsvinsjakt med tatueringskonstnären Tobias Oscarsson.

För de flesta människor är det långt mellan Kiruna och Mönsterås, men i samband med denna jakt var det inget hinder. Det hela började med att vi på redaktionen fick en inbjudan av tatueringskonstnären Tobias Oscarsson att komma ner och jaga med honom och samtidigt göra ett besök i hans tatueringsstudio. Vi tackade ja till inbjudan och några veckor senare talades vi vid på telefon om allt praktiskt. Tobias berättade då för mig om ett konstigt sammanträffande.

Vi har valt att dela upp denna jakt i två delar eftersom reportaget annars skulle ha blivit så stort. Fortsättningen får du läsa i nästa nummer.

Text: Johan Olsson
Foto: Anders Andersson