Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.


Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Från ingenstans kliver en ståtlig älgko upp mitt framför oss. Olovlig och utan kulfång visar hon upp sig i femton minuter, men plötsligt kommer en hund och driver iväg henne och kort därefter ekar ett skott hos pass­grannen. Välkommen på älg- och vildsvinsjakt med tatueringskonstnären Tobias Oscarsson.

För de flesta människor är det långt mellan Kiruna och Mönsterås, men i samband med denna jakt var det inget hinder. Det hela började med att vi på redaktionen fick en inbjudan av tatueringskonstnären Tobias Oscarsson att komma ner och jaga med honom och samtidigt göra ett besök i hans tatueringsstudio. Vi tackade ja till inbjudan och några veckor senare talades vi vid på telefon om allt praktiskt. Tobias berättade då för mig om ett konstigt sammanträffande.

Vi har valt att dela upp denna jakt i två delar eftersom reportaget annars skulle ha blivit så stort. Fortsättningen får du läsa i nästa nummer.

Text: Johan Olsson
Foto: Anders Andersson