Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Det har hunnit blivit mörkt ute men i den ­gamla prästgården lyser det för fullt. Parkeringen är full med bilar och några nyanlända jägare håller på att lasta in sina saker när vi rullar in på gården. Genom köksfönstret avslöjas att middagsförberedelserna är i full gång. Det är dags för älgpremiär med anrika Tyngsjö jaktlag i sydvästra Dalarna.

För inbjudan till jakten står Anders Gidrup, jaktledare i laget. Min namne möter upp oss i hallen och hälsar oss varmt välkomna till Tyngsjö prästgård. Jag och fotografen, som även han heter Anders, har fått ett helt rum för oss själva, lyxigt värre. Efter sedvanlig handskaknings­runda med samtliga sätter jag mig ned med Anders Gidrup framför den öppna spisen i allrummet, där elden sprakar gemytligt. Ett bekant ansikte skymtade jag förresten i köket, trickskytten Jocke Smålänning jagar nämligen också här i laget.

Text: Anders Dahlgren
Foto: Anders Andersson