Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.


Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

En av Sveriges främsta säljägare

När jag styr upp min bil emot den ombonade ­tomten i ­kanten av Hudiksvalls skär­gård, slås jag av läget på ­huset samtidigt som jag nickar för mig själv och ­tycker att det är ju självklart att hon ska bo så här. Var ­annars? Det är tidig otta men hon välkomnar mig med att öppna dörren på vid glänt och glatt ropa;
– God morgon, kom in! Du vill väl ha en kopp kaffe?

Anna-Carin är uppvuxen på en bondgård utanför Hudiksvall i Hälsingland. Jakten har varit en naturlig del i hennes uppväxt och då framför allt älgjakten. Men under en del av livet kom andra saker emellan, så som familj och barn, vilket gjorde att hon kom ifrån jakten under en period. Tidigare reste hon väldigt mycket i sitt jobb under många år. Då hade hon älgjaktsveckan som den veckan då hon verkligen kopplade av. Karriären fortsatte uppåt fram till den dagen då det sa stopp. Hon vaknade upp på köksgolvet en dag när kroppen hade fått nog av hennes höga livstempo. Där och då var hon tvungen att göra någon förändring i livet. Hon måste göra något annat för att rädda sig själv. Säljakten har varit en stor del i hennes väg tillbaka till livet.

Text & Foto: Katharina Olsson