Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

Jag har mentalt slutat jaga men i elfte timmen kommer han fram. Jag tvekar länge och försöker locka in honom på kortare avstånd. Men han bryr sig föga. Jag inser att skjutljuset snart är borta och att det är min sista chans. Men när allt stämmer släpper jag skottet och bocken blir kvar.

Jag har många favoritplatser som jag har turen att få besöka om igen i mitt yrke. Gotland är en av dessa magiska platser. Ön är kanske mest känd som ett semesterparadis på sommaren, men jag älskar Gotland på hösten. Då är den som allra vackrast om ni frågar mig. Jag har mina vänner Jörgen Pettersson och Christer Hederstedt där, dessa gotlänningar är otroligt engagerade i stövarklubben och dess rasklubb för gotlandsstövaren. Men nu har denna kompisduo varit på råbocksspan inför min ankomst.

– Vi ska börja på ett ställe där farsan såg en stor fin bock igår kväll, börjar Jörgen när jag kliver innanför hans grindar på gården i Rone Hamn.

Text: Katharina Olsson
Foto: Anders Andersson, Katharina Olsson