Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Detta reportage finns även på film!

Hälleforsaren Rico och gråhunden Stella har inga problem med att få de skygga vildsvinen ur sina trygga tätningar, men det gäller att vara på tå, för det går fort när vildsvinen går i pass!

Strax utanför det natursköna Karlshamn i Blekinge bor Johan Bergholtz. Johan har bjudit ner mig på några dagars drevjakt, med fokus på vildsvinsjakt. Det är väldigt ovanligt att jag bor hemma hos dem jag jagar med. Oftast bor jag och fotografen som jag ibland har med mig på ett hotell eller vandrarhem, men Johan har insisterat på att jag ska bo hemma hos honom och så blev det. På grund av boendearrangemanget har jag ingen kameraman med mig utan jag får klara mig själv denna gång. Jag kommer fram på eftermiddagen och bjuds på en guidad tur runt jaktmarkerna, där vi på hemvägen stannar till för att köpa med oss lite kvällsmat. Medan vi sitter i Johans kök och pratar och äter hör vi att hundarna börjar skälla ute i hundgården.

Text & foto: Johan Olsson