Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.


Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Mästerkocken Henrik Norström tar oss med på drevjakt. Vi får lära känna ­Henrik lite närmare samtidigt som det blir en härlig jaktupplevelse, som sätter viltkött på ­farmarnas bord.

Henrik Norström har vunnit flera prestigefyllda priser som kock, det största av dem alla kan vara silvermedaljen från Bocuse d’Or – VM för kockar. Henrik och hans kollega Daniel Frick driver flera restauranger tillsammans, bland annat Lux Dag För Dag i Stockholm. Henrik och Daniel är inte bara kockkollger utan också jaktkamrater. Det vilda köttet de fäller under sina jakter serveras sedan vid speciella tillfällen som till exempel vid ”Farmers Dinner”, då samarbetar de med flera olika leverantörer som tillsammans skapar detta trevliga tema där jakten är ett viktigt inslag. En dag i oktober fick jag följa med dessa herrar på drev- och andjakt där de skulle försöka ordna fram råvarorna till deras kommande ”Farmers Dinner”, och i detta reportage ska ni få följa med på drevjakten.

Text & foto: Katharina Olsson