Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Under en älgjakt i höstas fick jag äran att träffa Karl-Evert Hellsen från ­Viksjöfors, en före detta ordförande i Jägareförbundet Gävleborg. Jag ­visste redan innan vår jakt att han har varit med länge och har jagat ­sedan barnsben. Därför såg jag till att få en stund med honom där han fick ­berätta lite om hans syn på jakten förr och nu.

Under hösten blev jag inbjuden att få jaga älg vid Sidertjärn i närheten av Tandsjöborg. Jägareförbundet i Gävle­borg har där en fin jaktgård som används till ungdomsläger, utbildning i praktisk jakt, uppsiktsjakt för nybörjare, kvinnojakter och så vidare. Under dessa dagar fick jag äran att lära känna Karl-Evert Hellsen. Han har jagat älg i 54 år och har varit väldigt aktiv i Jägareförbundet ­under många år och han började sitt yrkes­liv i skogen. Därefter blev SJ hans arbets­givare i många år, först som rallare för att sedan avsluta sina år som kompetenschef innan han gick i pension.

Text & foto: Katharina Olsson