Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Att Martin är mycket omtyckt i trädskällarkretsar är tydligt. Han har varit jaktprovsdomare i många år och där funnit stor glädje i att träffa trevliga och duktiga människor, och hundar för den delen. Norrbottenspetsen är rasen han själv fastnat för men menar samtidigt att det är tiden i skogen som gör jakthunden, inte rasen.

I Svanabyn, några mil från Dorotea i Västerbotten, växte Martin Markusson upp med ett genuint intresse för naturen. Hans morfar fiskade mycket, ett intresse som smittade av sig och som Martin håller högt än idag, 78 år gammal. Eller 78 år ung passar nog bättre förresten, när Allt om Jakt & Vapen kontaktar honom är han i full färd med att sätta potatis. Han berättar även entusiastiskt om de humleholkar han byggt i sin trädgård, och hur fantastiskt roligt det är att titta på dem. Att dessutom skörden av svartvinbär och andra godsaker blev bättre än någonsin sedan de kom upp, berättar han över telefonen. Den ungdomliga glädjen går inte att ta miste på.

Text: Anders Dahlgren
Foto: Privat