Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Detta reportage finns även som film!

I normala fall är det vi som åker ut och besöker jägare på deras hemmaplan. Men denna gång har marknadschefen Katharina Olsson bjudit in Fredrik Nyberg till sina jaktmarker i Järvsö för lite skogsfågeljakt med hans finnspets, Lakansjöbäckens Axxa.

Det är mitten av december och det ligger ett tunt lager med nysnö på marken. Jag har bjudit Fredrik Nyman hem till mina jaktmarker i Järvsö för lite skogsfågeljakt tillsammans med hans unga finnspetstik Axxa. Vi träffas utanför redaktionen för att få artighetsfraserna överstökade, varpå jag tar täten med bilen för att visa vägen.

Jag kör den för mig välkända grusvägen genom skogen fram till den vändplan som jag har bestämt som vår utgångspunkt. Det är en fin ”gammelskog” som ligger runt en liten tjärn här i Järvsö. Det har varit gott om fågel där när jag tidigare jagat med min vorsteh. Oftast med tom ryggsäck som resultat, men med en fantastisk jaktdag och upplevelser att lägga till bland mina andra jaktminnen.

Text: Katharina Olsson
Foto: Lina Sundin