Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.


Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Redan på vägen ut mot jaktmarken såg vi gott om fågel. Vi delade upp oss i två olika jaktrutor. Vår fotograf Anders i den ena rutan med två jakt­elever, och jag i en annan ruta med två jaktelever. Efter ett par timmars skidande kunde vi höra skott som ekade i skogen. Det kom från den jakt­ruta där Fotograf-Anders var. I min jaktruta ekade inget annat än tomma grenar.

I slutet av januari fick vi på redaktionen en inbjudan om att få följa med några elever från jaktgymnasiet vid Älvdalens Utbildningscentrum på jakt. Toppfågeljakt stod på schemat. Väderutsikterna var goda för dagen, fem minusgrader, lagom mycket vind och lågt i tak. Jag tog med mig vår foto­graf Anders, som i skrivande stund läser jägarskolan och skall förhoppningsvis ta jägarexamen i maj. Anders blev själv­klart lycklig över inbjudan och såg fram emot att få prova på en jaktform som han hittills bara läst om.

Text: Katharina Olsson
Foto: Anders Andersson