Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Detta reportage finns även som film!

Vi ringde upp vilt­mästaren Martin Lilje­holm, strax utanför Nynäs­hamn, för att ­fråga hur möjligheterna att få till ett vildsvins­reportage hos honom.
– Hej! Absolut, de har börjat gå på kornbrodden rätt ordentligt nu, det är bara att komma!
Så lätt kan det gå ibland. Följ med på en spännan­de skyddsjakt på vildsvin bland ­blommande rapsfält och massor av vilt.

Klockan närmar sig 17 när vi anländer till gården, på ena sidan allén möts vi av solgula rapsfält i full blom, den söta, somriga doften tränger in genom bilens ventilation. Solen skiner och temperaturen är väldigt behaglig, en skaplig kontrast mot det hagel- och blötsnöoväder som rådde vid helgens sportingtävlingar i Sundsvall och Östersund. Sverige är ett avlångt land, och tur är väl det? Ett par fasantuppar har fått lite vårfeeling och mäter sina krafter på gräsmattan när vi svänger in till gårdslokalen där vi ska spendera natten, om det nu blir något kvar av den vill säga.

Text: Anders Dahlgren
Foto: Johan Olsson