Inga Ängsteg, som tidigare arbetat på Viltskadecenter, tvingas tacka nej till en plats som ledamot i Svenska Jägareförbundets styrelse. Det är hennes nuvarande arbetsgivare som uppmanat henne att inte ta platsen.

Inga Ängsteg arbetar idag på Länsstyrelsen i Örebro län med jordbruksfrågor och hade inte kunnat tro att ett engagemang i Jägareförbundet skulle kunna utgöra en konflikt med hennes yrkesroll. Länsstyrelsen gjorde dock en annan bedömning och uppmanade henne att avstå platsen. Inga själv säger till Svensk Jakt att det dock inte skett några påtryckningar eller handlar om myndighetens förhållande till Jägareförbundet, utan helt enkelt kommer i konflikt med myndighetens policy om bisysslor som kan skada allmänhetens förtroende för myndigheten. Hon uppger också att det är ett val hon fått göra eftersom hon inte är redo att lämna sitt arbete på Länsstyrelsen.

– Det är tråkigt som sagt, men om jag får frågan vid ett annat tillfälle och under andra förhållanden så ställer jag gärna upp, säger Inga Ängsteg till Svensk Jakt.