Vita dukar, utrullad röd matta och middag i slottsmiljö har vanligtvis inte något med jakt att göra. Men med jaktgalan tar jakten klivet in i de finare salongerna för en kväll med syfte att hylla några människor som gjort stora eller anmärkningsvärda insatser under det gångna jaktåret.

Jaktgalan äger rum den 23 november 2019 i Riddarsalen på Sundbyholms Slott.

– Tanken är att skapa ett årligt återkommande evenemang där jägarkåren kan nominera alla som förtjänar ett pris. Några kommer vinna och få fina priser och den uppmärksamhet de verkligen förtjänar, säger Johan Olsson chefredaktör på Allt om jakt och vapen.

Sju kategorier

Årets jägare, årets nya jägare, årets eldsjäl, årets viltvårdare, årets eftersöksjägare, årets jakthundsuppfödare och årets jakthund är de aktuella kategorierna och det står alla fritt att nominera någon. Nomineringen är öppen från 1 juli till 31 augusti, så om du vet någon som förtjänar ett pris är du välkommen att nominera den personen via galans hemsida.

– Vi tänker oss en stor fest där vi alla samlas för en kväll och hyllar den svenska jakten. Alla kan delta på ett eller annat sätt. Antingen genom att nominera en jägare som gjort något extra, eller boka en biljett och delta på själva galakvällen, säger Katharina Olsson, marknadschef på Allt om Jakt & Vapen.

Vill du vara med på firandet?

Galakvällen kommer bjuda på god mat och dryck, underhållning, trevligt umgänge och så klart presentationen av vinnarna. Galan välkomnar alla, men det finns ett begränsat antal biljetter. Vill du vara med på denna galakväll bokar du biljetter via galans hemsida.

Bakom eventet står tidningen Allt om Jakt & Vapen samt Svenska Jägareförbundet.

– Det är nog omöjligt att tävla i jakt, men vi tycker det är väldigt roligt att vara med och premiera och lyfta fram människor som gör positiva saker för jakten, våra jakthundar eller våra skjutbanor. Jakten är stor och det finns så många som förtjänar att uppmärksammas, säger Bo Sköld, generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet.

På webbsidan jaktgalan.se finns alla detaljer om Jaktgalan.