Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Se alla filmavsnitt här!

Gårdagskvällen bjöd på skön värme och strålande sol, natten blev dock riktigt kall och gav inte någon vidare sömn. Ljuden från igår kväll bidrog nog också till detta, och nu på morgonen hörs de igen.

Trots dubbla långkalsonger åkte även byxorna på i sovsäcken under småtimmarna, det blev ordentligt kyligt och fuktigt i luften. Fram på morgonkvisten började regnet komma och det öste på rätt så bra. Klockan var kvart i nio när jag vaknade till, jag har inte sovit mycket under natten men fick nog slumra en stund på morgonen i alla fall. En bekant smärta i nacken skvallrar om att en dag med huvudvärk är att vänta, typiskt, men kanske bra ändå att det blev just idag av alla dagar. När jag ligger där i sovsäcken och klurar på en taktik för dagen hör jag plötsligt återigen det där vrålet från andra sidan sjön, nu är de i gång igen. Jag har övervägt allt från brunstiga älgtjurar till storlommar som har lustiga ljud för sig, men får det inte till något annat än björn. De håller på en liten stund sedan tystnar de igen.

Text och foto: Anders Dahlgren