Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Se alla filmavsnitt här!

Gårdagen avslutades med ett hastigt väder­omslag, ska regnvädret hålla i sig tro? Idag ska jag också ta mig till första checkpointen och möta upp Lina. Gäddan från igår har jag sparat, återstår att se om jag hinner få tag i något mer, och var ska jag slå läger ikväll?

Natten bjöd inte på någon vidare sömn på grund av regnvädret, men under morgontimmarna har regnet i alla fall bytt karaktär till ett något behagligare, fint duggregn. Lite har jag i alla fall sovit på morgonkvisten, jag blir nämligen abrupt väckt av en blåsande orre i närheten och studsar yrvaken upp. Liggande under tarpen med droppandet från träden som smattrar lyckas jag inte få någon riktning på ljudet, jag slänger på mig kläderna och kliver ut från tarpen för att lyssna. Tyst, typiskt. Någonstans i dimman sitter minst en orrtupp, inte långt från lägret, men jag har ingen koll på i vilken riktning jag ska leta. Jag bestämmer mig för att gå en runda innan frukost för att försöka hitta orrarna, jag smyger iväg mot de stora myrarna ovanför mig. Dimman hjälper inte till, jag har kanske 100 meters skaplig sikt. Hör jag inget mer behöver jag komma väldigt precis på dem om jag ska få syn på dem.

Jag hörde några bilar i morse och mina misstankar bekräftas snart av ett upptag 4-500 meter framför mig. De jagar visst älg i det här området idag. Jag avvaktar en stund för att se vad som händer med upptaget men vänder snart tillbaka till lägret igen för att inte störa mer än nödvändigt. Jag har heller inte hört något mer av orrarna så det är lika bra att få i sig lite frukost istället.

Text: Anders Dahlgren
Foto: Anders Dahlgren och Anders Andersson