Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Det är inspirerande att se ett gäng med nästan bara nyutexaminerade jägare göra sig redo för jakt. Det får mig att tänka på när jag själv började jaga, och reflektera över hur mycket jag idag tar för självklart, men som inte alls är så enkelt första gången. Välkommen till Sörmland på jakt med nästa generations jägare.

Hemma ligger snön djup, men nere i Sörmland har det lilla snötäcke som kommit smält ihop och bildat en några centimeter tjock iskaka på den lilla parkeringen där vi möts upp på denna morgon. Det duggregnar vilket gör att isytan på parkeringen är obeskrivligt hal. Vi är först på plats, min kollega Anders och jag, och det är nästan komiskt att se jägarna anlända, en efter en och totalt överraskas över att det är i princip omöjligt att ta sig fram till fots i denna halka. Som tur är bjuder terrängen i skogen på mestadels barmark, eller någon enstaka centimeter tösnö.

Text: Johan Olsson
Foto: Anders Andersson